Blog główny

niedziela, 22 stycznia 2017

Domowe lody malinowe z polewą czekoladową

Składniki:
- słuszna szklanka dobrze zmrożonych malin (z własnego ogródka najlepiej!), których ABSOLUTNIE nie należy rozmrażać;
- dwie słuszne łychy gęstej śmietany (absolutnie nie musi być słodka, ale "bałkańska" się też nie nada...);
- słuszna łycha miodu.

Wrzucamy wszystko do blendera, blendujemy - et voila!


 Polewę wykonała Najlepsza z Żon.

- 50 g margaryny;
- pół szklanki cukru;
- dwie słuszne łychy kakao;
- dwie słuszne łychy wody;
mieszać na wolnym ogniu aż zgęstnieje.

Co to ma wspólnego z bimbrownictwem? Nic. A co, musi mieć..?

2 komentarze:

  1. margaryny????? O_O toż to zbrodnia doskonała ;(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Racja, powinno być masło...ale cóż z braku laku...

      Usuń